TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met rendabel crowdfunden

Geld verdienen met rendabel crowdfunden

Crowdfunding is inmiddels een gevestigd fenomeen, waarbij de aandacht meer en meer gericht is om er als investeerder geld aan te verdienen. Er zijn nog altijd talloze crowdfundingprojecten die een aantrekkelijk rendement bieden. De hoogte van de rentepercentages variëren en er zijn zelfs uitschieters van wel 15%. Dat is natuurlijk een gigantisch rendement in vergelijking met dat wat er op een spaarrekening gegeven wordt. Om geld te verdienen aan crowdfunding is er een keuze uit verschillende platforms. Degene die projecten aanbieden, hebben geld nodig en stellen daar een vergoeding tegenover. Het komt vaak voor dat de aanbieders van projecten crowdfunding gebruiken omdat het een snelle manier is het project op gang te krijgen.

Of het komt ook voor dat het niet lukt om bij een bank een krediet te krijgen, waarna er naar alternatieven gekeken wordt. De projecten zijn allemaal verschillend. Het gaat bijvoorbeeld om startups die met een nieuw idee komen en een investering nodig hebben. Het kan ook gaan om een uitbreiding van een bestaand bedrijf. Of zelfs een financiering voor een verhuizing van een bedrijf. Het is een vorm van bedrijfsfinanciering die zeker aantrekkelijk kan zijn gelet op het beoogde rendement. Er zijn kortlopende projecten waarbij de investering na een jaar met rente als is teruggekregen. Er zijn ook projecten die meerdere jaren duren. Het is een gemakkelijke manier om rendement te krijgen, maar er is ook een risico. Daarom is het wel belangrijk om bij het geld verdienen op deze manier goed te onderzoeken wat het project betekent.