TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Instagram als instrument voor geld verdienen

Instagram als instrument voor geld verdienen

Instagram is steeds vaker een instrument dat door ondernemers ingezet wordt om geld te verdienen. Er zijn natuurlijk de sterren van Instagram die het kanaal als basis gebruiken om geld te verdienen. Daar zijn er een aantal van die gewoon heel veel geld verdienen. Er zijn echter ook manieren om Instagram te gebruiken om extra geld te verdienen. Een influencer met enorm veel volgers prijzen producten aan om daarmee geld te maken. Er zijn nu steeds meer kleine ondernemers die via het kanaal opdracht binnenkrijgen. Het sociale mediakanaal is in dat opzicht te zien als een etalage. Ondernemers hebben de mogelijkheid om zichzelf aan te prijzen en te presenteren. Het social mediakanaal krijgt bovendien een steeds meer commerciële inslag en biedt ook bedrijfsprofielen aan.

Er is dan de gelegenheid om op het bedrijfsprofiel producten of diensten aan te bieden met een link naar de website. Ook particulieren kunnen uiteraard via het social mediakanaal producten aanbieden. Bijvoorbeeld zelfgemaakte producten. Instagram is vooral voor bepaalde beroepsgroepen extra aantrekkelijk, waarbij foto’s de basis vormen. Denk maar aan een fotograaf die zijn diensten wil aanbieden en foto’s plaatst op het sociale mediakanaal. Of aan kunstenaars die hun kunstwerken laten zien. Zo hebben fotomodellen de gelegenheid om mooie foto’s van zichzelf te presenteren. Het is natuurlijk wel de bedoeling om de nodige volgers te krijgen om geld te verdienen met Instagram. Of om het als etalage voor de eigen producten en diensten te gebruiken. Alles staat of valt wat dat betreft met de populariteit van het account.