TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met zelf bier brouwen

Geld verdienen met zelf bier brouwen

De laatste jaren komen er op lokaal en regionaal niveau steeds meer zelfstandige bierbrouwers bij. Het is een leuke manier om geld te verdienen door zelf bier te brouwen. Het vereist natuurlijk enige investering met de aanschaf van apparatuur. Ook is het handig als er enige kennis is van het brouwen van bier. Verder is het belangrijk om het leuk te vinden, want dan is er de meeste kans van slagen. Daarnaast is er ook nog de keuze om het op hobbymatige wijze te doen of om op een professionele manier geld te verdienen met bier brouwen. Op hobbymatige wijze geld verdienen met zelf bier brouwen begint vaak in de eigen keuken. Dat is ook een prima plek om er mee te starten en te experimenteren.

Het is toch belangrijk dat het bier de juiste smaak krijgt en ook door anderen lekker gevonden wordt. Het is dus niet zo dat het geld direct al binnenstroomt. Het begint klein en als alles goed gaat, is het mogelijk om verder uit te breiden. Een eerste stap om geld te verdienen met zelf bier brouwen is door eens mee te kijken met een echte brouwmeester. Er zijn overigens meerdere materialen nodig om als bierbrouwer aan de slag te gaan. Denk maar eens aan leidingen, warmtewisselaars en verwarmingselementen. Allemaal zaken die er bij komen kijken. Lees jezelf goed in als het plan is om geld te verdienen met zelf bier brouwen. Misschien verdien je er niet direct geld mee, maar dan heb je altijd nog een lekker biertje om met je vrienden te drinken.