TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als particulier met windenergie

Geld verdienen als particulier met windenergie

Geld verdienen met windenergie lijkt voor particulieren in Nederland nog wat ver weg, maar er is inmiddels in Midden-Brabant een optie om deze mogelijkheid te verwezenlijken. In Tilburg-Noord worden het komende jaar een aantal windturbines neergezet. Er komen er vier te staan op het industrieterrein De Spinder en de inwoners krijgen de mogelijkheid om aandelen aan te schaffen. De aandelen zijn beschikbaar vanaf 250 euro en het is natuurlijk de bedoeling om met deze aandelen geld te verdienen. Het project draagt de naam Spinderwind en degenen die aandelen kopen, zijn daarmee goed bezig voor het milieu en kunnen er ook nog eens geld aan verdienen. Hoe hoog het bedrag wordt dat verdiend kan worden, is natuurlijk van de wind afhankelijk.

Bij veel wind wordt er meer verdiend en bij minder wind levert het wat minder op. De verwachtingen zijn wel dat de investering zich verdubbeld in een periode van ongeveer twintig jaar. Het totale project moet anderhalf miljoen euro opleveren en dat komt omgerekend neer op zesduizend inwoners die dan elk een aandeel kopen van 250 euro. Overigens is er nog wel meer geld nodig, want de totale kosten worden beraamd op een bedrag van 15,5 miljoen euro. De burgers zijn dan goed voor een deel daarvan als alle aandelen aan de inwoners worden verkocht. Het is mogelijk om tot het einde van de maand augustus een aandeel te bemachtigen. Met ingang van 2020 is het de bedoeling dat de inwoners rendement zien, want vanaf dat jaar gaan de windturbines cash opleveren.