TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als beheerder van Facebook groep

Geld verdienen als beheerder van Facebook groep

Er zijn meerdere manieren om met Facebook geld te verdienen en nu is het voor beheerders van Facebook groepen ineens ook een stuk eenvoudiger geworden. Het was al langer mogelijk om als beheerder van een groep op Facebook geld te verdienen, maar dat was wel een lastig proces. Nu is er echter onder meer een overzichtelijke administratie beschikbaar net als een handige helpdesk om het allemaal wat toegankelijker en simpeler te maken. Iemand die als administrator optreedt, krijgt de beschikking over instrumenten. Daarmee kunnen hulpkrachten worden aangewezen, maar bijvoorbeeld ook regels mee worden ingesteld. Bijvoorbeeld ten aanzien van het gebruik van grove taal of van spam.

Bij het overtreden van de ingestelde regels, krijgt de beheer van de groep automatisch een signaal. Niet elke beheerder van een groep wordt er overigens rijk van, maar er is wel sprake van een aantrekkelijke beloning. Het is toegestaan dat een Facebook groep op maandbasis een bedrag tot 30 euro kan vragen aan de leden. Het is voor de leden die zich aan willen melden en daarvoor geld moeten betalen niet altijd helder wat er precies verwacht wordt. De beheerder kan dus zeker geld verdienen en het opvallend is dat Facebook zelf momenteel nog geen deel ervan wil hebben. Het is dus niet een verdienmodel van Facebook, maar dat verandert uiteraard in de toekomst. De verwachting is dat de beheerder die geld gaat verdienen straks 30% af moet staan. Er zijn overigens allerlei soorten groepen, variërend van groepen die adviezen geven over een bepaald onderwerp tot het aanbieden van cursussen.