TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Nederland koploper geld verdienen aan auto van particulier

Nederland koploper geld verdienen aan auto van particulier

De Nederlandse staat is als het gaat om geld verdienen aan de auto van particulieren in Europa de koploper. Er wordt in Nederland in vergelijking met andere landen in Europa het meeste geld verdiend door belastingen te heffen op het autorijden op benzine. De particulier is wat dat betreft de pineut. De gegevens dat de Nederlandse staat op Europees niveau koploper is aan het verdienen van geld aan auto’s van particulieren zijn afkomstig van de Europese Commissie. De autorijders in Nederland betalen elk jaar ongeveer 19,5 miljard euro aan de Nederlandse staat. Verder geldt dat het kopen van een nieuwe auto in Nederland in vergelijking met andere landen ook duurder is.

Het gaat dan vooral om degene die een auto kopen die op benzine rijdt. Er wordt in Nederland van elke duizend liter aan benzine een bedrag van 778 euro aan accijns betaald dat in de staatskas verdwijnt. Duitsland volgt daarin als tweede met een bedrag van 665 euro en in België gaat er van iedere duizend liter benzine een bedrag van 615 euro naar de staat. Luxeburg is redelijk voordelig met een bedrag van 465 euro. Overigens verdient Nederland in vergelijking met andere landen in Europa minder geld als het gaat om het rijden in een auto op diesel. Het gaat hier om een bedrag van 490 euro en in Groot-Brittannië gaat het om een bedrag van 661 euro. Het totaal aan autobelastingen van de landen in Europa is in 2017 overigens uitgekomen op een bedrag van maar liefst 413 miljard euro.