TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Meer geld verdienen aan de top

Meer geld verdienen aan de top

Er valt meer geld te verdienen aan de top dan werknemer te zijn. Het blijkt namelijk dat de loonkloof aan het stijgen is als er gekeken wordt naar de top en naar de werknemer. Er is sprake van een groei van het verschil in loon zoals de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek laten zien. De top 5 verdieners die bij de grootste bedrijven werkzaam zijn, blijken een 6,2 maal zo hoog bruto jaarinkomen te hebben in vergelijking met het gemiddeld loon. In het jaar 2010 was het bruto jaarinkomen nog 5.5 keer zo hoog. De top verdient uit onderzoek gemiddeld op jaarbasis 272.000 euro bruto en daarmee is het inkomen ruim 30 procent hoger in vergelijking met het jaar 2010.

Als er naar dezelfde periode voor werknemers wordt gekeken, is er een stijging van 13 procent. Dat laat toch duidelijk een verschil zien en betekent dat er aan de top meer geld verdiend kan worden. Er is uiteraard wel nog een verschil in het inkomen dat bruto wordt ontvangen en netto overblijft. In de sector informatie en communicatie blijkt dat de verschillen het grootst zijn en ook in de sector industrie en handel zijn de verschillen significant te noemen. Opvallend is wel dat het verschil in de financiële sector als het gaat om geld verdienen aan de top en als werknemer is teruggelopen. De verschillen in inkomen aan de top en als werknemer zijn overigens het kleinst in de zorg en in het onderwijs. Dat heeft onder meer te maken met de gestelde inkomensgrenzen.