TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met verkrijgen van subsidie

Geld verdienen met verkrijgen van subsidie

Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen door van subsidie gebruik te maken. Het is bijvoorbeeld tot 2021 mogelijkheid om subsidie te verkrijgen en dus geld te verdienen als er een warmtepomp, biomassaketel, pelletkachel of zonneboiler wordt aangeschaft. Het type apparaat bepaalt in combinatie met het vermogen welk bedrag er aan subsidie wordt verstrekt. Indien er sprake is van een warmtepomp die over een vermogen van maximaal 1 kilowatt beschikt, wordt er een aantrekkelijke korting geboden van in dit geval 1.100 euro. Iedere kilowatt extra aan vermogen levert bovendien nog een besparing op van 100 euro. Daarnaast kunnen er extra bonussen worden verstrekt als het gaat om extra energiezuinige pompen, zoals A+ en A++.

Het is wel belangrijk dat iedereen die een investering doet in een warmtepomp of ander apparaat op tijd subsidie aanvraagt om geld te verdienen. Dat moet namelijk binnen zes maanden nadat een apparaat is aangekocht gedaan worden. Wie zonnepanelen koopt, kan eveneens geld besparen en via de Belastingdienst kan de betaalde btw voor het kopen van zonnepanelen en de installatie ervan worden teruggekregen. Ook dat is een aantrekkelijk element en maakt het extra voordelig om te investeren in zonne-energie. Er kan optimaal gebruik worden gemaakt van de verschillende subsidieregelingen door bepaalde investeringen met elkaar te combineren. Isolatie is namelijk ook een maatregel waarmee geld kan worden verdiend door particulieren. Er is een optie voor standaardisolatie en voor de isolatie in de vorm van groene daken, waarbij een vergoeding geldt van 25 euro per vierkante meter.