TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met mukbang

Geld verdienen met mukbang

Het klinkt de meesten misschien een beetje vreemd in de oren, maar het is mogelijk om geld te verdienen met eten en dat wordt dan mukbang genoemd. Er wordt ook wel gesproken  over de ultieme voedselvlog, want tijdens het eten wordt er een filmpje gemaakt. Er zijn allerlei van dit soort filmpjes die de aandacht trekken en waar echt geld mee kan worden verdiend. Het schijnt dat mensen het interessant vinden om te kijken naar anderen die zitten te eten en ondertussen ook nog eens lekker smakken en slurpen. Het fenomeen bestaat al langere tijd, maar af en toe wordt mukbang weer eens extra onder de aandacht gebracht. Uiteraard heeft niet iedereen het in zich om veel geld te verdienen met mukbang, maar er zijn zeker personen die er een aardig zakcentje meeverdienen.

Overigens is de oorsprong van mukbang afgeleid van het zogenoemde sociaal eten. Het is namelijk in Korea ontstaan waar mensen die steeds alleen aten welk eens gezelschap wilden en hierdoor is er een compleet sociaal netwerk ontstaan met singles die in gezelschap met elkaar op afstand eten. De mukbang om geld te verdienen met eten dat in grote hoeveelheden staat uitgestald op tafel is daar dus een afgeleide van. Het is zeker aan te raden om een keer te kijken naar een dergelijke video die gemakkelijk te vinden zijn op YouTube. Dan weet je meteen wat ermee wordt bedoeld. Overigens zijn niet alle eetfilmpjes even smakelijk om naar te kijken, maar er kan in elk geval een idee op worden gedaan om geld te verdienen met eten.