TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen tijdens gemeenteraadverkiezingen

Geld verdienen tijdens gemeenteraadverkiezingen

Het is al eerder in het nieuws geweest dat geld verdienen als stemmenteller tijdens de gemeenteraadverkiezingen mogelijk is. Nu blijkt dat er in veel gemeenten nog altijd een tekort is aan stemmentellers voor de verkiezingen in de tweede helft van de maand maart plaatsvinden. Elke gemeente gaat daar weer anders mee om. In Amsterdam hebben zich weinig vrijwilligers aangemeld om de stemmen te tellen. De laatste tellers die nodig zijn, worden via een uitzendbureau ingeschakeld. Het stemmentellen tijdens de verkiezingen in de gemeente levert overigens vaker problemen op, want er is vaak een tekort. Iedereen die in Amsterdam een steentje wil bijdragen als vrijwilliger kan rekenen op een vergoeding.

Er wordt namelijk 50 euro gegeven aan de stemmentellers, maar deze dienen dan wel tot het einde aanwezig te blijven tot het moment dat alle stembiljetten zijn geteld. Ook in de gemeente Brummen zijn er te weinig personen die zich hebben gemeld om de stemmen tijdens de verkiezingen te tellen en dat geldt ook voor tal van andere gemeenten. De vergoeding die een stemmenteller krijgt, varieert overigens per gemeente. In Arnhem is geld verdienen met het tellen van stemmen ook mogelijk en hiervoor wordt een vergoeding verstrekt van 30 euro. Degene die lid is van het stembureau krijgt een hogere dagvergoeding en dient ook stemmen te tellen. De vergoeding hiervoor bedraagt dan 140 euro per dag in Arnhem. Iedereen die geld wil verdienen, heeft nu nog de mogelijkheid om in de eigen gemeente na te gaan of er nog tellers nodig zijn.