TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Moeilijker geld verdienen via YouTube

Moeilijker geld verdienen via YouTube

Het wordt de videomakers die hun filmpjes via YouTube vertonen lastiger gemaakt om geld te verdienen. De normen voor het geld verdienen door middel van het laten zien van advertenties worden namelijk aangescherpt. Dat de normen worden aangescherpt heeft onder meer te maken met een aantal incidenten die zich hebben voorgedaan. Een voorbeeld daarvan is het filmpje van de bekende vlogger Logan Paul die beelden had opgenomen in een zogenoemd zelfmoordbos en daarin ook een dode man toonde die recentelijk zelfmoord had gepleegd. Er kwam veel commentaar op deze video en YouTube heeft naar aanleiding van het filmpje inmiddels de banden met Logan Paul verbroken. Wie nu nog geld wil verdienen via

YouTube moet in elk geval een kanaal hebben dat in een periode van een jaar minimaal vierduizend uren bekend moet zijn. Daarnaast is het zo dat er een voorwaard wordt gesteld aan het aantal abonnees. Dat moeten er namelijk minimaal duizend zijn. Het afgelopen jaar was er nog sprake van een andere norm. Het was destijds voldoende als er sprake was van tienduizend views. Indien een filmpje niet helemaal tot het einde werd gevolgd, werd het toch als een view gezien. De strengere regels zorgen in elk geval voor een schifting en de kleine videomakers zijn er natuurlijk de dupe van. Voor hen wordt het in elk geval moeilijk om nog op geld te verdienen via dit mediakanaal. Er wordt in elk geval verantwoordelijkheid genomen door YouTube om te voorkomen dat er filmpjes met aanstootgevende inhoud getoond worden.