TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Ook rijders in Renault Zoe kunnen geld verdienen

Ook rijders in Renault Zoe kunnen geld verdienen

Sinds een maand kunnen rijders in een Renault Zoe geld verdienen door van een app op de smartphone gebruik te maken. Deze app zorgt ervoor dat het laden van de elektrische auto op een slimme manier geregeld wordt. Gebruikers verdienen geld door de Renault Zoe via de Z.E. Smart Charge app te laden. Er is nog altijd een minderheid van automobilisten die in een elektrische auto rijden, maar het aantal neemt wel gestaag toe en dat zal de komende jaren ook doorzetten. Indien er meer autobezitters elektrische gaan rijden, heeft dat ook gevolgen voor het elektriciteitsverbruik. In de ochtend bij aankomst op het werk kan de elektrische auto aan de laadpaal worden geladen en bij thuiskomst kan de auto aan de lader gehangen worden.

Er zijn dan ook verbeteringen nodig als het gaat om het opwekken van energie tijdens dergelijke piekuren. Door de genoemde app te gebruiken, kan er geanticipeerd worden op de levering van energie van leveranciers. De rijden kan bij het gebruikmaken van de app aangeven op welke tijden er wordt gereden. Bij vertrek is de auto voldoende geladen en dat laden gebeurt dan vooral op tijdstippen dat er minder gevraagd wordt van het energienetwerk. Dat kan bijvoorbeeld in de nacht zijn of als er veel wind staat, waarbij er een tijdelijk overschot aan windenergie kan bestaan. Als vraag en aanbod van energie in balans zijn is dat een voordeel voor de energieleveranciers. De deelnemers die in een Renault Zoe rijden en van de app gebruikmaken, kunnen geld verdienen en krijgen daarvoor een vergoeding van 5 euro per maand.