TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met nepnieuws en valse nieuwsberichten

Geld verdienen met nepnieuws en valse nieuwsberichten

De afgelopen periode is er veel te doen geweest om nepnieuws en valse nieuwsberichten die de wereld in werden gezonden via onder meer social media. Het blijkt dat er sprake is van een lucratieve business, want er zijn veel mensen die geld verdienen met nepnieuws en het verspreiden van valse nieuwsberichten. Het bleek een gat in de markt te zijn, maar het loopt nu zo de spuigaten uit dat zowel Facebook als Google besloten hebben om maatregelen te nemen om vals nieuws te weren.

Er is overigens door de Amerikaanse nieuwszender NBC ontdekt waar de valse nieuwsberichten geproduceerd en geplaatst werden. Daaruit is gebleken dat het geld verdienen met nepnieuws vooral werd gedaan in Macedonië. Er is sprake van een simpele manier van geld verdienen. Naast de valse nieuwsberichten die in omloop worden gebracht, worden namelijk advertenties geplaatst. Via die advertenties wordt het geld binnengehaald. Er is een achttienjarige jongen die aan de nieuwszender liet weten in ongeveer zes maanden tijd een bedrag van 55.000 euro te hebben verdiend.

De doelgroep van deze jongen waren de aanhangers van Donald Trump. Deze groep is heel actief geweest op social media in aanloop naar de verkiezingen. In de nieuwsberichten werd klinkklare onzin vertelt, maar de veelzeggende koppen boven de nieuwsberichten trokken al snel de aandacht. NBC heeft honderden sites ontdekt waarop nepnieuws wordt vermeld. In Macedonië is het in elk geval een populaire manier om geld te verdienen. Voor zolang dat overigens nog kan, want er zal natuurlijk alles aangedaan worden om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan.