TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met studentenlening

Geld verdienen met studentenlening

Met ingang van 1 januari 2017 is het mogelijk voor studenten om op een bijzondere manier geld te verdienen. Dat kan namelijk door geld te lenen. Het ministerie van Onderwijs heeft al eerder laten weten dat het rentepercentage daalt naar 0 procent voor de eerstkomende vijf jaar. het percentage voor de rentevaste periode van vijf jaar wordt door DUO deze maand officieel bekendgemaakt. Het is zeker voor studenten die dit jaar stoppen met studeren een voordeel net als dat aflossende studenten er baat bij hebben. Er wordt namelijk met nul procent rente gerekend als er met ingang van 1 januari 2017 aan een nieuwe rentevaste periode wordt begonnen.

Het is nog niet helemaal duidelijk op welke groep studenten het nieuwe rentepercentage van toepassing zal zijn. Het blijkt echter wel om een grote groep te gaan. Overigens hebben het Nibud en de Landelijke Studentenvakbond studenten wel gewaarschuwd niet al te optimistisch te zijn, want als er een schuld gemaakt wordt, dan moet deze uiteraard wel afgelost worden. Bovendien kan het rentepercentage er anders uit komen te zien als deze rentevaste periode weer is afgelopen. Studenten die geld gaan lenen tegen een rentetarief van nul procent kunnen daar geld mee verdienen. Dat kan heel simpel door het geleende geld op een spaarrekening vast te zetten. De rente die op de spaarrekening gegeven wordt, telt dan als winst. Het is dan wel raadzaam om uit te zoeken waar de hoogste rente wordt geboden, want met een rentepercentage van nul voor het lenen, geldt natuurlijk ook dat de spaarrente niet enorm hoog zal zijn.