TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Oppassen met geld verdienen voor afsluiten mobiel abonnement

Oppassen met geld verdienen voor afsluiten mobiel abonnement

Er worden veel mogelijkheden geboden om geld te verdienen, maar niet alles is even zuiver. Zo zijn er weer nieuwe trucs bedacht die tot doel hebben er zelf beter van te worden en het slachtoffer met lege handen te laten staan. Jongeren worden via social media, zoals Instagram benaderd met de vraag of zij snel geld willen verdienen.

Jongeren die er wel wat in zien om snel een paar honderd euro te verdienen, kunnen zich echter maar beter even achter de oren krabben. Op het moment dat de oplichter met de jongere afspreekt, wordt verzocht om een telefoonabonnement in combinatie met een gratis mobiel af te sluiten. Uiteraard op de naam van de jongere. Als dat gedaan is en de jongere geeft de telefoon aan de oplichter gaat deze er als een haas vandoor. De jongere blijft dan met lege handen, maar wel met een telefoonabonnement rijker zonder toestel achter.

Overigens zijn de oplichters wel gehaaid, want de jongere wordt verteld dat er een vriend in de betreffende telefoonwinkel werkt en dat het abonnement na het afsluiten ervan weer uit de registratie wordt gehaald. De jongere denkt dan dat er geen gevolgen aan verbonden zijn, maar niets is natuurlijk minder waar. Jongeren die denken op deze manier snel geld te verdienen komen van een koude kermis thuis. De politie in Den Haag waarschuwt jongeren voor deze vorm van oplichting. De waarschuwing staat vermeld op de Facebookpagina van het bureau Jan Hendrikstraat. Jongeren kunnen dan ook maar beter op zoek naar een andere manier om geld te verdienen.