TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Extra geld verdienen naast uitkering

Extra geld verdienen naast uitkering

Er zijn allerlei projecten om mensen met een uitkering aan werk te helpen om hen weer zelfstandig te laten worden. De gemeente Groningen start deze maand met een project, waarbij de inwoners extra geld kunnen verdienen naast hun uitkering. Het gaat om personen die al meerdere jaren een bijstandsuitkering krijgen. Degene die aan het project deelnemen, behouden de uitkering en kunnen voor verschillende klussen door uiteenlopende opdrachtgevers ingehuurd worden.

Dat heeft als voordeel dat de uitkeringsgerechtigden werkervaring opdoen en extra geld verdienen. Het opdoen van werkervaring komt uiteraard van pas bij het zoeken naar regulier werk. Flextensie vormt de basis voor dit project dat in de Eemsdelta overigens al toegepast wordt. Hier werken namelijk al vijftig personen op grond van een flextensiecontract.

Er worden in de gemeente Groningen in totaal vijftig kandidaten gezocht die aan het project mee willen doen. De gemeente werkt samen met Flextensie. Dat is een bedrijf in de vorm van een sociale onderneming die contacten verzorgt tussen werkgevers en de personen met een bijstandsuitkering. De gemeente Groningen laat weten dat de deelnemers op jaarbasis een bedrag van 2.300 euro netto mogen verdienen zonder dat er sprake is van een korting op het bedrag van de bijstandsuitkering.

Het doel van het project is om de uitstroming vanuit de bijstand naar regulier werk te vergroten. Voor bijstandsgerechtigden is het een unieke kans om uit de uitkering te komen. Bovendien is het uiteraard mooi meegenomen dat er een bedrag van 2.300 euro extra kan worden verdiend zonder dat de uitkering in gevaar komt.