TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met het opruimen van zwerfafval

Geld verdienen met het opruimen van zwerfafval

Er worden door het jaar heen altijd verschillende projecten georganiseerd, waarbij het geld verdienen een belangrijke rol speelt. De projecten kunnen op sportverenigingen betrekking hebben, maar ook op particulieren op of scholen. Deze keer heeft een project voor geld verdienen betrekking op scholen.

Kinderen die dit jaar zijn begonnen in de brugklas van Scholen aan Zee kunnen meedoen aan een project om voor de eigen school geld te verdienen. Het is de bedoeling om met de hele klas de rest van het jaar zwerfafval te verzamelen. Op 11 november gaat het project voor het opruimen van zwerfafval echt van start. Voor elke locatie van de school geldt dat de omgeving rond de school zo schoon mogelijk moet worden.

Er wordt voor iedere locatie een startpremie beschikbaar gesteld met een bedrag van 1.500 euro voor lesmateriaal en opruimmateriaal. Iedere zak met zwerfaval die wordt ingezameld, is goed voor een bedrag van 0,50 euro. Er is wel een maximum verbonden aan het geld dat voor de zakken met zwerfafval wordt verstrekt. Dat bedrag komt uit op 250 euro. Het is uiteraard een manier om geld te verdienen, waarbij er ook een bijdrage wordt geleverd aan het milieu. Het ontdoen van de omgeving van zwerfafval heeft namelijk een gunstige invloed op het milieu. Overigens wordt er ook een klas tot winnaar uitgeroepen. De winnaar ontvangt als beloning de totale opbrengst van de locatie. De klas die gewonnen heeft kan dan het bedrag van maximaal 250 euro in overleg met de mentor aan een bepaald doel uitgeven.