TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Gemakkelijk extra geld verdienen via AirBnb

Gemakkelijk extra geld verdienen via AirBnb

Een huis verhuren via AirBnb kan al wat extra geld opleveren en zelfs extra veel geld opleveren als het om een woning in een populaire stad gaat. Er zijn echter manieren om heel gemakkelijk nog meer geld te verdienen bij het verhuren van je huis via het concept. Tijdens een conferentie in San Francisco heeft Nathan Blecharczyck die een medeoprichter is van het bedrijf daarvoor een tip gegeven.

Zo vertelde Nathan dat wanneer er tijdens het verblijf in de woning een föhn wordt aangeboden dat tot een verhoging van de huurprijs kan leiden. De huurprijs kan als er een föhn wordt aangeboden met ongeveer 10 dollar per nacht hoger uitvallen. Er zijn veel huizen die via AirBnb worden verhuurd en waar geen föhn klaarligt voor de huurders om te gebruiken. De medeoprichter laat weten dat het niet aanbieden van een föhn komt doordat de verhuurders geen ervaring hebben in de hotelbranche. De gemiddelde huurder leeft zich dan ook niet in de gasten in. Het zijn vooral mannen die daar niet over nadenken. Wie dan ook een huis verhuurt via het concept en wat meer geld wil verdienen, doet er goed aan om zich in de gasten in te leven.

Overigens start AirBnb met een nieuwe service, waarbij gasten samen met locals activiteiten kunnen ondernemen. Daarnaast is het verhuurconcept niet alleen geschikt voor vakantiegangers. Tegenwoordig bestaat tien procent uit de huurders uit zakelijke reizigers. Met ingang van de maand november komt er zelfs een speciaal certificaat voor deze groep. De woningen die verhuurd worden aan de zakelijke doelgroep dienen wel aan strenge eisen te voldoen en onder meer laptopvriendelijk te zijn.