TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met een thuisaccu

Geld verdienen met een thuisaccu

Er is een nieuwe netwerk van Tesla-thuisbatterijen in de vorm van CrowNette. Daarmee kan zonne-energie worden opgeslagen en wie een dergelijke thuisaccu heeft, kan daar geld mee verdienen. Eneco is de energiemaatschappij die daarin samenwerkt met Ampard, SolarEdge en Tesla. Het doel van CrowdNett is om voor extra reserveopslag te zorgen voor het stroomnet in Nederland. Het is namelijk mogelijk dat de reservecapaciteit wordt ingezet om pieken en dalen in het netwerk te kunnen opvangen. TenneT is de landelijke netbeheerder en doet nu voor extra capaciteit nog altijd een beroep op gascentrales en kolencentrales voor de inkoop van energie.

Geld verdienen met de thuisaccu is mogelijk doordat Eneco de vergoeding die voor reservecapaciteit betaald wordt door de netbeheerder doorgeven aan de eigenaar van de thuisaccu. Het aanschaffen van een dergelijke accu wordt daarmee aantrekkelijk. De vergoeding bedraagt op jaarbasis 450 euro. Er wordt bovendien een garantie gegeven dat er minimaal vijf jaar wordt betaald.

In het begin wordt er gestart met 400 Powerwalls van Tesla die aangeboden worden voor een bedrag van 4.500 euro per exemplaar. In Nederland zijn er overigens ook andere thuisaccu’s beschikbaar. Bijvoorbeeld van Mercedes-Benz. Ampard en SolarEdge zijn de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het produceren van de omvormers en van de hardware en software. Daarmee kunnen de batterijen in de thuisaccu op afstand worden aangestuurd. Overigens heeft Ampard in het buitenland er al ervaring mee, want in Zwitserland worden de thuisbatterijen al aangeboden. Er worden door Eneco ongeveer vierhonderd huishoudens gezocht voor Crowdnett en die kunnen profiteren van de jaarlijkse vergoeding.