TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Jongen denkt geld te verdienen, maar moet geld betalen

Jongen denkt geld te verdienen, maar moet geld betalen

Een Spaanse jongen van 12 jaar dacht geld te gaan verdienen met het plaatsen van filmpjes op YouTube. Geld verdienen met het plaatsen van filmpjes op dit kanaal wordt door veel mensen gedaan en de 12-jarige José Javier dacht ook zijn slag te slaan. Het was de bedoeling om door middel van advertenties geld te verdienen, maar dat bleek in de praktijk anders uit te pakken. In plaats van geld te verdienen, gaf de jongen zonder het zelf door te hebben bakken met geld uit aan het kopen van advertenties. Van geld verdienen via Adsense van Google was dan ook geen sprake. Er was wel sprake van geld uitgeven via Google Adwords. Dat is een platform waar voor advertenties betaald moet worden.

José Javier en zijn ouders natuurlijk ook kregen de schrik van hun leven toen Google een rekening presenteerde van maar liefst 100.000 euro. De 12-jarige opereerde overigens niet alleen, maar deed dat samen met een vriend van 15 jaar. Er werd een rekening geopend bij Adwords in plaats van dat er een account werd aangemaakt bij Adsense. In een maand tijd liep de rekening al op naar 78.000 euro. Her verhaal verscheen daarop al snel in de media en dat nieuws over geld uitgeven in plaats van geld verdienen werd ook door Google opgemerkt.

José Javier en zijn ouders hebben geluk, want Google heeft besloten om de rekening van 100.000 euro kwijt te schelden. Google begreep natuurlijk al snel dat er een fout gemaakt is en dat José Javier er geen kwade bedoelingen mee had.