TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Extra geld verdienen met goede bijbaan

Extra geld verdienen met goede bijbaan

Jongeren kunnen extra geld verdienen met een goede bijbaan om de maandelijkse inkomsten wat aan te vullen. Het is natuurlijk wel belangrijk om een leuk baantje te vinden dat ook nog eens extra veel geld in het laatje brengt. Er kan op het gebied van bijbaantjes een onderscheid gemaakt worden tussen de aantrekkelijkheid en verdiensten.

Voor studenten is het bijvoorbeeld vaak aantrekkelijk om extra geld te verdienen met een goede bijbaan in de horecasector. Bijvoorbeeld door achter de bar te gaan staan of door te serveren in een restaurant of op een terras. De horeca biedt flexibele uren en er is natuurlijk het voordeel dat er in de avond, in de nacht en in het weekend kan worden gewerkt. Dat maakt het eenvoudig om het verdienen van extra geld te combineren met het studeren. De horeca is echter niet een sector waar veel geld per uur wordt verdiend door studenten.

Wie alleen in de vakanties op zoek is naar een bijbaan kan overwegen om bij de thuiszorg te solliciteren als vakantiewerker. De thuiszorg biedt een goed uurloon en de werkomgeving is bijvoorbeeld ideaal voor studenten die een opleiding in de medische of verzorgende richting volgen.

In de bouw kan ook extra geld worden verdiend en er zijn verschillende soorten bijbaantjes in de bouw beschikbaar, zoals bouwopruimer. Jongeren met een rijbewijs kunnen extra geld verdienen als chauffeur. Bijvoorbeeld om maaltijdboxen te bezorgen of bij een leasebedrijf of wagens van de ene locatie naar de andere te brengen. Deze laatste bijbaan is overigens ook interessant voor ouderen die met pensioen zijn en een leuke bijbaan zoeken om wat extra geld te verdienen.