TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met alternatief voor geld sparen

Geld verdienen met alternatief voor geld sparen

Geld verdienen met het spaargeld op de bank zetten levert weinig meer op. De rente op spaarrekeningen lijkt nog verder te dalen. Zo heeft de ING al aangekondigd de rente naar 0,3 procent te verlagen. De kans zit erin dat andere grootbanken volgen. Als er veel geld gespaard wordt op de spaarrekening, dan komt bovendien de fiscus nog om de hoek kijken met 1,2 procent aan rendementsheffing boven het drempelbedrag van 24.000 euro.

Er zijn echter nog wel alternatieven om in plaats van geld sparen geld te verdienen, zoals door te beleggen. Dat kan op korte termijn en op lange termijn. In plaats van geld te sparen of geld te verdienen, kan ook de keuze worden gemaakt om geld uit te geven. Bijvoorbeeld door een deel van de hypotheek af te lossen of door voor een waardevermeerdering van de woning te kiezen. Zo kan een uitbouw of een dakkapel niet alleen in de toekomst meer geld opleveren, maar kan er nu van extra woongenot geprofiteerd worden. Het investeren in de eigen woning levert niet direct geld op, maar in de toekomst wel op het moment dat het huis wordt verkocht.

Er kan ook geld uitgegeven worden aan duurzame goederen om de economie te stimuleren door bijvoorbeeld een nieuwe auto aan te schaffen of van een mooie vakantie te genieten. Ouders kunnen geld aan hun kinderen schenken. Ieder jaar mag een bepaald bedrag belastingvrij geschonken worden en eenmalig mag er een ton geschonken worden aan de kinderen als dat voor de aankoop van een woning wordt gebruikt.