TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen en besparen als student

Geld verdienen en besparen als student

Het studiejaar staat op het punt te beginnen en dat betekent dat veel studenten het ouderlijk huis verlaten om op zichzelf te gaan wonen. Vaak is dat in een studentenhuis met andere studenten, maar het komt ook voor dat er door de ouders een appartementje of studio wordt gekocht, waar het studerende kind in kan gaan wonen. Studenten hebben het over het algemeen niet breed en dan is het natuurlijk zaak om op de kleintjes te letten. Er zijn meerdere mogelijkheden om geld te verdienen en te besparen als student.

Studenten van 18 jaar en ouder dienen bijvoorbeeld zelfstandig een basisverzekering af te sluiten, maar kunnen dan ook zorgtoeslag aanvragen. Er zijn nog altijd studenten die geen gebruikmaken van de mogelijkheid om zorgtoeslag van de Belastingdienst te ontvangen. Het is natuurlijk slim om een voordelige zorgverzekering af te sluiten. Er zijn speciale basisverzekeringen voor jongeren of studenten die erg voordelig zijn. Er is ook nog een mogelijkheid om huurtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst, maar dat kan alleen als er sprake is van een student die een zelfstandige woonruimte woont. Hierover is meer informatie te vinden op de website van de Belastingdienst bij de toeslagen.

De boodschappen die studenten doen, kunnen een aanslag zijn op het maandelijkse budget en het is dan ook verstandig om voordelig inkopen te doen. Gemiddeld geeft een student 161 euro per maand aan boodschappen uit. Daar kan op worden bespaard door van aanbiedingen te profiteren en door niet alle boodschappen in dezelfde winkel te kopen. Verder is geld verdienen een optie door als student een bijbaantje te nemen.