TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als hacker voor Apple

Geld verdienen als hacker voor Apple

Het is voor een selecte groep mogelijk om geld te verdienen als hacker voor Apple. Het bedrijf is namelijk van plan om zowel hackers als veiligheidsonderzoekers geld te bieden op het moment dat er sprake is van de ontdekking van kwetsbaarheden of grote bugs in iOS. Het is normaal gesproken natuurlijk verboden om in te breken op de beveiliging, maar in dit geval kunnen hackers rekenen op een beloning. Het is mogelijk om als hacker tot 200.000 dollar te verdienen met het opsporen van zwakke plekken en bugs. Wie voor de hoofdprijs gaat dient natuurlijk wel een grote bug te ontdekken.

Om geld te verdienen met het hacken, dient er wel aangetoond te worden dat de vondst ertoe heeft geleid dat er toegang is verkregen tot de iPad of iPhone. In eerste instantie is er een selectie groep die voor een beloning in aanmerking kan komen. Het gaat dan onder meer op veiligheidsonderzoekers en hackers die in het verleden al eerder met Apple samengewerkt hebben. Het gaat om een groep van ongeveer twintig personen die door Apple worden uitgenodigd om bugs te vinden.

Overigens is het wel de bedoeling dat Apple in elk geval in overweging gaat nemen om buitenstaanders ook een beloning in het vooruitzicht te stellen op het moment dat er bugs worden ontdekt. Het kan dan gaan om bugs die bijvoorbeeld invloed hebben op de veiligheid van de consumenten of om de manier waarop er illegaal verkregen apps geïnstalleerd kunnen worden. Overigens is Apple niet het enige bedrijf dat gebruikmaakt van de kennis van hackers, want er zijn talloze bedrijven die op deze manier werken.