TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Minder geld verdienen met vakantiewerk

Minder geld verdienen met vakantiewerk

Het blijkt dat jongeren minder genegen zijn om vakantiewerk te gaan en een belangrijke reden daarvoor is dat er minder geld wordt verdiend. In vergelijking met het jaar 2013 is het uurloon dat nu geboden wordt gemiddeld met een euro naar beneden gegaan. Het afgelopen jaar was nog 77 procent van de jongeren bereid om vakantiewerk te doen en dat percentage is dit jaar gezakt naar 71 procent. Minder geld verdienen met vakantiewerk is blijkbaar een reden om dan maar niet te gaan werken. Daar waar vier jaar geleden nog een uurloon werd verdiend van ongeveer 8 euro gemiddeld is dat uurloon voor de vakantiekrachten nu gemiddeld gelegen op 6,96 euro.

Bovenstaande informatie komt overigens voort uit een onderzoek dat in opdracht van FNV Jong is uitgevoerd. Uit dat onderzoek is ook naar voren gekomen dat allochtone jongeren die geld willen verdienen met een vakantiebaantje meer moeite ondervinden om daadwerkelijk een baantje te vinden in vergelijking met autochtonen. Minder dan 50 procent van de allochtone jongeren slaagde erin om heel eenvoudig vakantiewerk te vinden. Van de jongeren met Nederlandse ouders bleek 63 procent relatief snel een vakantiebaan te vinden. Jongeren die geld verdienen met vakantiewerk verdienen dan wat minder in vergelijking met een aantal jaren terug, maar qua populariteit van vakantiebaantjes is er weinig veranderd. De horeca blijft de populairste tak en daarin wordt niet eens het meeste verdiend per uur, want de beste betaalde vakantiebaan is de zorg- en welzijnssector te vinden met de bouw op de tweede plek en een kantoorbaan op de derde plaats.