TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen aan de hypotheek van iemand anders

Geld verdienen aan de hypotheek van iemand anders

Geld verdienen aan de hypotheek van iemand anders is binnenkort mogelijk nu de weg lijkt vrijgegeven om ook particulieren in de gelegenheid te stellen hypotheken te verstrekken. Het verstrekken van hypotheken is daarmee niet meer alleen voorbehouden aan banken en aan andere grote partijen.

Jungo is het bedrijf achter het nieuwe initiatief om via een crowdsourced platform particulieren in de gelegenheid te stellen geld te verdienen aan het verstrekken van hypotheken. Het geld kan door particulieren gedurende een periode van acht jaar worden uitgeleend en dat kan een rendement opleveren tussen 3 en 3,5 procent. Elk maand wordt er een deel van de investering met rente betaald aan de particulier die daarmee maandelijks geld kan verdienen gedurende een lange tijd.

In Nederland is het de eerste keer dat het mogelijk zal worden om via crowdfunding een hypotheek te verstrekken aan particulieren. De AFM heeft inmiddels goedkeuring verleend. Het is niet zo dat de gehele hypotheek verstrekt wordt, want het percentage dat daarvoor in aanmerking komt, is vastgesteld op 20 procent.

Dat betekent dat alsnog 80 procent van de hypotheek op een reguliere wijze via een bank of andere institutionele investeerder verkregen dient te worden. Het nieuwe hypotheekmodel wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar gelanceerd, zodat particulieren er vanaf dan geld mee kunnen verdienen. Voor potentiële huizenkopers biedt dit ook een uitgelezen kans om in de eigen omgeving op zoek te gaan naar investeerders. Overigens dient net als bij een hypotheekaanvraag bij een bank aan strenge eisen voldaan te worden.