TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Doel van Straathyena is geld verdienen met Instagramaccount

Doel van Straathyena is geld verdienen met Instagramaccount

De Straathyena’s is de naam die door een groep jongeren bedacht is voor een account op Instagram en waarmee met de filmpjes die geplaatst worden het uiteindelijke doel is om geld te verdienen. De meningen over de filmpjes die geplaatst worden, zijn zeer sterk verdeeld, want het gaat hier namelijk om zogenoemde vandalismefilmpjes. Er is door RTVNH een interview gehouden met een lid van deze groep, waarin een nader licht werd geworpen op het plaatsen van de vandalismefilmpjes.

Het doel van de Straathyena’s is om zo groot mogelijk te worden met het account op Instagram en om daar dan geld mee te verdienen. De groep bestaat uit vier jongens in de leeftijd vanaf 16 jaar tot 21 jaar en er zijn inmiddels al 125.000 volgers voor het Instagramaccount. Dat account werd eerder voor een bedrag van 100 euro overgenomen van twee andere jongens die op dat moment 10.000 volgers hadden. Overigens laat de woordvoerder van de groep weten dat zij geen filmpjes maken, maar alleen gebruikmaken van de vandalismefilmpjes die ingezonden worden.

Er worden door anderen dagelijks zestig filmpjes ingezonden en fans reageren met honderden berichten per dag. Alle filmpjes hebben betrekking op vandalisme door jongeren en dat varieert van ingegooide ramen tot asociale gedragingen op bijvoorbeeld scholen. Overigens is de Tweede Kamer van mening dat er actie tegen de Straathyena’s ondernomen moet worden, maar dat vindt de groep onzin. Overal op Instagram staan vandalismefilmpjes en met het account van de Straathyena’s is daar nu een algemeen platform voor gekomen. Het enige wat de groep doet is de filmpjes delen en wachten tot het moment dat er veel geld mee verdiend kan worden.