TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Vrouw verdient geld met masker van Chewbacca

Vrouw verdient geld met masker van Chewbacca

Een half miljoen dollar verdienen met een spontaan filmpje dat op Facebook is geplaatst? Het is mogelijk, want Candace Payne uit Amerika is het gelukt. Deze moeder had net een Chewabacca-masker gekocht die nog in de verpakking zat en probeerde het masker uit in de auto. De vrouw had zoveel lol met een aanstekelijke lach dat het filmpje dat zij in de auto op een parkeerplek opnam massaal op Facebook werd gedeeld. Er werd zelfs een Facebookrecord mee verbroken. Het filmpje is op 19 mei op Facebook geplaatst en er zijn al twee miljoen mensen die het filmpje hebben bekeken.

De vrouw werd daarna overdonderd en kreeg cadeaus en vergoedingen. Er werd door Time Magazine berekend dat de vrouw al 370.000 euro heeft verdiend met haar aanstekelijke lach in het filmpje. Dat is niet in cash uitbetaald, maar bestaat grotendeels uit cadeaus. De winkelketen Kohl waar het masker werd aangeschaft, heeft bijvoorbeeld cadeaus voor de hele familie gegeven met een waarde van 3.000 dollar. De winkelketen heeft baat gehad bij het filmpje doordat de naam door de vrouw werd genoemd.

Het masker was namelijk bij Kohl aangeschaft. Walt Disney heeft een verwenweekend aangeboden voor het hele gezin met een waarde van ongeveer 7.500 dollar en is ook bij Facebook op bezoek geweest. Er volgden vele uitnodigingen voor praatprogramma’s en er werend VIP-arrangementen toegekend voor de beurs Fan Expo die in Dallas wordt gehouden. De filmpje was zelfs goed voor gratis studiebeurzen voor het hele gezien voor een studie aan de Southeastern University in Florida met een geschatte waarde van 400.000 dollar.