TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Lucht verkopen en geld verdienen

Lucht verkopen en geld verdienen

In Australië zijn er twee ondernemers die lucht verkopen en daarmee geld verdienen. Het gaat om schone lucht in Australië die verkocht wordt aan mensen die in China wonen en waar schone lucht van harte welkom is. De lucht wordt verkregen in natuurgebieden en ingepakt om in dozen naar China verstuurd te worden. Overigens wordt de lucht uit de natuurgebieden ook te koop aangeboden aan toeristen.

John Dickinson is een van de initiatiefnemers om lucht te verkopen en schat in dat de onderneming een grote kans op succes heeft. De lucht is namelijk schoon genoeg voor de verkoop. De lucht wordt in flessen gevuld en is goed voor 130 ademhalingen. Er wordt door de mensen in China ongeveer 20 dollar voor een fles betaald. De Australische ondernemers zijn overigens niet de eerste personen die op het idee zijn gekomen om geld te verdienen met het verkopen van lucht. Er zijn namelijk in China zelf ook mensen die lucht verkopen. Er zijn dorpsbewoners die de bergen intrekken om daar frisse en gezonde berglucht in zakken te stoppen en deze te verkopen. De berglucht uit China is een stuk goedkoper, want daar wordt tussen 2 en 5 dollar voor een luchtzak betaald.

De variatie in lucht biedt ook kansen voor mensen in Nederland om met het opvangen van lucht geld te verdienen. Er kan bijvoorbeeld frisse zeelucht worden opgevangen of lucht uit de bossen. Wellicht ligt er een grote markt open om op deze manier geld te verdienen met keuze uit meerdere soorten lucht.