TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door wel toeslagen aan te vragen

Geld verdienen door wel toeslagen aan te vragen

In Nederland zijn er veel mensen met een laag inkomen die wel een extraatje kunnen gebruiken en daar ook recht op hebben, maar het niet aanvragen. Door toeslagen aan te vragen kan er echter op een simpele manier wat extra geld worden verdiend dat iedere maand weer binnenkomt. In het programma Kassa van de VARA is naar buiten gebracht dat mensen die een laag inkomen hebben wel tot 1.000 euro op jaarbasis mislopen doordat er simpelweg geen of niet alle toeslagen zijn aangevraagd. Het gaat hierbij om één op de zeven huishoudens met een laag inkomen.

Het programma heeft onderzoek gedaan onder vijfduizend personen die inzage boden in de belastingaangifte. Het onderzoek is uitg3evoerd door Bokkz. Uit de gegevens is naar voren gekomen dat 15 procent van de deelnemers aan het onderzoek geen zorgtoeslag heeft aangevraagd, maar dat daar gelet op het inkomen wel recht op bestaat. Daarnaast loopt 14 procent de huurtoeslag mis en heeft 6 procent niet van de mogelijkheid gebruik gemaakt om kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Opvallend is dat het vooral de mensen met een laag inkomen zijn die niet alle toeslagen aanvragen. Als het gaat om een inkomen tot 10.000 euro dan blijkt dat 25 procent ongeveer toeslagen misloopt. Als het gaat om mensen in deze categorie met schulden of die als zelfstandige zonder personeel werken, dan gaat het zelfs om de helft van de gevallen. Ook senioren boven de 60 jaar verzuimen nog al eens om toeslagen aan te vragen. Het gaat hierbij om één op de zes personen die er wel recht op heeft, maar de toeslagen niet aanvraagt.