TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door tot 2000 euro te besparen op jaarbasis

Geld verdienen door tot 2000 euro te besparen op jaarbasis

Er is een onderzoek uitgevoerd door Autoriteit Consument & Markt, waaruit blijkt dat jonge gezinnen en oudere paren per jaar tot een bedrag van 2.000 euro kunnen besparen. Het besparen van dit bedrag is een gemakkelijke manier van geld verdienen. De besparing kan behaald worden door heel bewust te gaan shoppen op het gebied van financiële producten. ACM heeft onderzoek gedaan naar de verschillen in prijzen bij vijftien financiële producten en daaruit blijkt dat er vooral veel bespaard kan worden op de autoverzekering.

Senioren die getrouwd zijn kunnen zelfs meer dan 2.000 euro op jaarbasis besparen. Als er gekeken wordt naar de minst goedkope producten op financieel vlak, dan kan de besparen namelijk oplopen tot 2.400 euro. Er kan simpelweg al 1.000 euro worden bespaard als er gekeken wordt naar de gemiddelde prijzen. Oudere echtparen hebben wat dat betreft net wat meer voordeel in vergelijking met jonge gezinnen.

Naast dat er veel geld kan worden bespaard op de autoverzekering geldt dat ook voor de hypotheek en voor de zorgverzekering. ACM is van mening dat als consumenten overal vergelijkingen voor maken de concurrentie tussen de aanbieders gestimuleerd wordt en dat levert uiteindelijk dan nog meer voordeel op voor de consument. In 2012 heeft ACM ook een dergelijk onderzoek uitgevoerd als nu in het rapport is verschenen. Als beide rapporten worden vergeleken dan blijkt bijvoorbeeld dat de verschillen in premies van autoverzekeringen groter zijn geworden. De verschillen in prijs op het gebied van hypotheken zijn kleiner geworden, maar dat heeft alles te maken met de lagere marktrente.