TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen via belastingaangifte

Geld verdienen via belastingaangifte

Er zijn veel jongeren die naar school gaan of studeren en daarnaast een bijbaantje hebben om geld te verdienen. Als er sprake is van loondienst, dan wordt er belasting ingehouden op het loon. Jongeren die het afgelopen jaar een bijbaan hebben gehad, waarbij er belasting op het loon is ingehouden, kunnen dit als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan geheel of gedeeltelijk terugkrijgen van de Belastingdienst. Daar kan alleen aanspraak op worden gemaakt als er belastingaangifte wordt gedaan.

Het is heel eenvoudig voor jongeren om na te gaan of er geld kan worden teruggekregen van de Belastingdienst. Er kan bijvoorbeeld aangifte gedaan worden via de speciale applicatie voor mobiele toestellen, maar ook online via het online programma dat de Belastingdienst ter beschikking stelt. Na het invullen van de aangifte is meteen duidelijk of er geld terugontvangen kan worden. De app Aangifte 2015 is beschikbaar voor iOS en Android toestellen en via Mijn Belastingdienst is het mogelijk om online aangifte te doen voor de inkomstenbelasting van het afgelopen jaar. Indien er naast school of naast de studie in 2014 en 2013 te veel belasting is ingehouden, wordt ook voor deze jaren nog de gelegenheid geboden om aangifte te doen en betaalde belasting terug te krijgen.

Bij het invullen van de aangifte wordt er naar een aantal gegevens gevraagd, zoals naar het burgerservicenummer en naar de jaaropgaven van het jaar, waarin is gewerkt. Verder is het nodig om over een DigiD te beschikken. Indien er sprake is geweest van reiskosten of studiekosten zijn deze mogelijk aftrekbaar.