TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met klusjes minder in trek bij kinderen

Geld verdienen met klusjes minder in trek bij kinderen

Geld verdienen met het doen van klusjes lijkt minder in trek te zijn bij kinderen. In vergelijking met vijf jaar geleden zijn nu nog maar 49 van de 100 kinderen bereid om klusjes voor geld te doen en dat waren in 2011 nog 61 van de 100 kinderen. Kinderen die nu nog wel klusjes uitvoeren, wonen vaker buiten stedelijk gebieden. Dat geld verdienen door klusjes minder in trek is bij kinderen blijkt uit een onderzoek, waaraan 1.000 kinderen hebben meegedaan in de leeftijdsgroep van 8 tot 11 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de Week van het geld die afgelopen maandag van start is gegaan.

Vier op de vijf kinderen uit de leeftijdsgroep die aan het onderzoek hebben deelgenomen ontvangen zakgeld van de ouders. Er zijn ook kinderen die geen zakgeld ontvangen en daarvan geeft 7 procent als reden dat ouders daarvoor geen geld beschikbaar hebben. 75 procent van de kinderen die periodiek van zakgeld worden voorzien, ontvangt het geld cash in de hand. De overige kinderen krijgen geld op de eigen bankrekening gestort. Een meerderheid van de kinderen spaart een deel van het zakgeld. 86 procent legt minimaal de helft van het geld opzij en de rest besteedt het geld vrijwel direct helemaal. Met het geld dat wordt verkregen, wordt vooral speelgoed gekocht. Het kopen van computerspelletjes is bijvoorbeeld populair onder de jongens en meisjes geven vaker geld uit aan het kopen van bijvoorbeeld tijdschriften en boeken. Tijdens de Week van het geld worden er gastlessen gegeven over het omgaan met geld op duizenden basisscholen in Nederland.