TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Huizenbezitters kunnen geld verdienen met rente op hypotheek

Huizenbezitters kunnen geld verdienen met rente op hypotheek

Uit een onderzoek van SNS is gebleken dat huizenbezitters nog altijd te veel betalen voor de hypotheek. Als consumenten zich meer bewust waren van de mogelijkheden, dan valt er voor een grote groep woningeigenaren nog geld te verdienen. Het enige wat ontbreekt is de kennis en het inzicht om de financiële zaken rondom een bestaande hypotheek te regelen om goedkoper uit te kunnen zijn.

Uit het rapport van SNS blijkt dat 60 procent van de woningeigenaren met een hypotheek die voor 2013 is afgesloten een hogere rente betaalt dan de huidige lage rente die zich op een historisch laag niveau bevindt. De ruime meerderheid van de woningbezitters vraagt niet eens na of er een mogelijkheid bestaat de dat de rente op de bestaande hypotheek omlaag kan. Een kwart van de Nederlander is onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden om te besparen op de lasten van de hypotheek. De uitkomst van het onderzoek bevestigt voor SNS maar weer eens het beleid dat de eigen klanten met een hypotheek op een actieve manier benaderd worden om een beter financieel bewustzijn te creëren.

Het blijkt verstandig te zijn om de hypotheek op periodieke wijze en zeker in de periode van de eerste vijf jaar te bekijken en te bezien of er goedkopere opties mogelijk zijn. In de eerste vijf jaren is er na de aankoop van een woning vaak sprake van een stijging van de kosten. Bijvoorbeeld omdat er kinderen komen. Vereniging Eigen Huis stelt zich op het standpunt dat het belangrijk is dat banken ook nazorg verlenen, zodat consumenten zoals nu kunnen profiteren van de voordelen van een lage rente.