TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met kleine warmtepomp

Geld verdienen met kleine warmtepomp

Er wordt door Eneco binnenkort een kleine warmtepomp geïntroduceerd die ervoor kan zorgen dat de gasrekening fors kan dalen en dat kan wel tientallen procenten verschil uitmaken. Huishoudens dienen echter wel eerst te investeren in de aanschaf van de kleine warmtepomp waar overigens subsidie voor kan worden verkregen. De kosten van het apparaat bedragen ongeveer 1.000 euro en daar is de subsidie dan al in verwerkt. De besparing zou echter zo groot zijn, dat de investering in de kleine warmtepomp al binnen een periode van vier jaren kan worden terugverdiend.

De kleine warmtepomp dient naast de cv geplaatst te worden, waarbij de warmte uit de lucht binnenshuis wordt omgezet in warmte voor de radiator. De energieleverancier die de warmtepomp in het voorjaar wil lanceren, laat weten dat er tot 60 procent op de gasrekening kan worden bespaard. De exacte besparing is echter afhankelijk van de grootte van het huis. Doorgaans maakt de gasrekeningen twee derde uit van het bedrag van de energierekening en als daar tientallen procent op bespaard kunnen worden, dan levert dat voor veel huishoudens zeker een forse besparing op. Eneco stelt zich op het standpunt dat de kleine warmtepomp het energieverbruik in Nederland kan terugdringen met drie miljard kuub gas. Er wordt dan ook gesproken over een substantiële bijdrage op het gebied van duurzaamheid.

Overigens zijn ook andere energieleveranciers van plan om consumenten ondersteuningen te bieden bij de aanschaf van een warmtepomp. Sinds het begin van dit jaar is het mogelijk om voor een subsidie in aanmerking te komen bij de aanschaf van een warmtepomp en het is zeker het overwegen waard om dat te overwegen.