TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met Instant Articles op Facebook

Geld verdienen met Instant Articles op Facebook

Instant Articles is een initiatief van Facebook dat al bestaat vanaf mei vorig jaar, waarbij er artikelen geplaatst kunnen worden, waarmee geld kan worden verdiend. De dienst was nog niet voor iedereen beschikbaar, maar daar komt verandering in. Met ingang van 12 april wordt Instant Articles opengesteld en kunnen zelfstandige journalisten bijvoorbeeld artikelen plaatsen en via de dienst inkomsten uit advertenties verkrijgen. Als er een artikel wordt geplaatst en een bezoeker van Facebook klikt erop, dan blijft de gebruiker binnen de omgeving van Facebook en wordt niet doorverwezen naar een externe website. De omgeving leent zich ook om er een eigen stijl aan te geven en onder meer gebruik te maken van afbeeldingen en video’s.

Er bestaat een mogelijk om Facebook de advertenties te laten verzorgen, waarbij er voor de freelance journalist of blogger 70 procent van de inkomsten uit de advertenties overblijft en Facebook 30 procent opstrijkt. Het is ook mogelijk om de gebruikers van Instant Article zelf hun advertenties te laten zoeken en plaatsen. Bij de verkoop van eigen advertenties zijn alle inkomsten voor de publisher. De publishers krijgen vrije ruimte toebedeeld om eigen advertenties te verkopen. Of deze optie voor freelancers echt de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met het plaatsen van artikelen op Facebook is natuurlijk nog even de vraag. Het behoort echter wel tot de mogelijkheden, want dat heeft YouTube wel bewezen, waar onbekende sterren ineens beroemd werden. Bij een grote bekendheid op Facebook zijn adverteerders uiteraard bereid om meer geld neer te leggen voor een advertentie.