TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Vliegtuigstoel verkopen om geld te verdienen

Vliegtuigstoel verkopen om geld te verdienen

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om bij het kopen van een vliegticket van de gelegenheid gebruik te maken om een stoel in het vliegtuig te reserveren. Zo kan er met de voorkeur voor een bepaalde plek rekening worden gehouden, bijvoorbeeld voorin, achterin, met extra beenruimte of naast het raam. Er is nu een bedrijf dat de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met de verkoop van een vliegtuigstoel. Daarvoor is een speciale applicatie beschikbaar, waarmee het eigen vluchtnummer opgezocht kan worden, de plek ingevoerd kan worden en de optie wordt geboden voor verkoop van de plaats in het vliegtuig. Degene die juist op zoek is naar de ideale plek kan ook van de app gebruikmaken en de plaats tegen betaling overnemen.

De applicatie Seateroo biedt op deze manier de gelegenheid om geld te verdienen met de verkoop van de vliegtuigstoel. Daarbij wordt de eigen stoel verkocht in ruil voor een plek die minder populair is in het vliegtuig. Biedingen mogen plaatsvinden vanaf een bedrag van 5 dollar en van elke transactie zal er 15 procent naar het bedrijf toegaan. Op dit moment kunnen alleen reizigers van de app gebruikmaken die over een Amerikaanse creditcard beschikken. Overigens is er geen sprake van een samenwerking tussen dit bedrijf en luchtvaartmaatschappijen en het is dan ook niet bekend of het ruilsysteem door de vliegtuigmaatschappijen wordt ondersteund. In elk geval is het een initiatief dat de consument geld op kan leveren en het is zeker interessant om de ontwikkelingen verder te volgen. Wellicht dat in de toekomst ook in Nederland deze gelegenheid wordt geboden.