TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Verdien geld met vliegtuigvertraging

Verdien geld met vliegtuigvertraging

Het is natuurlijk altijd een vervelende situatie als er sprake is van vertraging van het vlucht. Er zit echter ook een positief aspect aan dit verhaal, want indien er sprake is van vliegtuigvertraging dan biedt dat een mogelijkheid om geld te verdienen. Het is overigens niet zo dat in alle gevallen een compensatie wordt verstrekt door vliegtuigmaatschappijen. Bijvoorbeeld in het geval van overmacht, zoals een uitbarsting van een vulkaan of een sneeuwstorm, waardoor het vliegtuig niet kan opstijgen.

Er zijn in Europa algemeen geldende regels van toepassing met betrekking tot de vergoeding aan passagiers bij vertraging van de vlucht. Er zijn drie situaties, waarin een compensatie kan worden verkregen, namelijk vertraging van minimaal drie uren, annulering of een overboeking. Het toe te kennen bedrag als vergoeding is afhankelijk van de afstand die met de vlucht overbrugd zou worden en van de duur van de vertraging. Indien er sprake is van een vluchtafstand van minder dan vijftienhonderd kilometer wordt er bijvoorbeeld een vergoeding verstrekt van 250 euro. Dat bedrag loopt op tot 400 euro als er sprake is van een vluchtafstand tussen vijftienhonderd en vijfendertighonderd kilometer. Wordt dit aantal overschreden, dan geldt een vergoeding van 600 euro.

Overigens zal de luchtvaartmaatschappij naast het toekennen van een vergoeding ervoor zorgen dat er een andere vlucht beschikbaar komt indien dat van toepassing is. Er kan eveneens recht bestaan op bijvoorbeeld een maaltijd, hotelkamer en drankjes, waarbij er weer sprake is van de afhankelijkheid van de duur van de vertraging en de vluchtafstand. Er is een Europees klachtenformulier beschikbaar die bij de luchtvaartmaatschappij kan worden ingediend.