TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met inleveren van kerstbomen

Geld verdienen met inleveren van kerstbomen

Er zal niemand rijk mee worden, maar er kan wel zeker geld verdiend worden met het inleveren van kerstbomen die na de start van het nieuwe jaar massaal de deur uit worden gedaan. Er zijn in verschillende gemeenten in Nederland mogelijkheden om geld te verdienen met het inleveren van kerstbomen en daar kunnen uiteenlopende acties aan zijn gekoppeld. In de gemeente Zaandstad wordt in elk geval op 9 januari 2016 de gelegenheid geboden om de kerstboom in te leveren, waarna er een vergoeding wordt verstrekt van 0,20 euro per kerstboom.

Als er meer dan honderd kerstbomen tegelijk worden ingeleverd, dan wordt eveneens de mogelijkheid geboden om de kerstbomen te laten afhalen door HVC. Er zijn allerlei scholen en verenigingen die op deze manier geld kunnen verdienen. Verenigingen kunnen op een vergoeding rekenen van 0,40 euro per kerstboom die wordt ingeleverd.

De helft van dat bedrag gaat naar de vereniging en de andere helft naar de bezorger van de kerstboom. Indien er veel interesse bestaat voor deze actie om met het inleveren van kerstbomen geld te verdienen, dan zal er een enorme stapel met kerstbomen ontstaan.

Daar wordt vervolgens wat goeds mee gedaan, want het is de bedoeling dat HVC de stapels met kerstbomen om gaat zetten in biogas in een vergistingsinstallatie. Daarmee wordt meteen voorkomen dat de kerstbomen op de brandstapel gaan, wat weer nadelig zou zijn voor het milieu. Er zijn in de gemeente Zaanstad, zoals in Assendelft, maar ook in Koog aan de Zaan net als in Krommenie en Westzaan.