TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Consumenten kunnen geld verdienen met wisselen van energiebedrijf

Consumenten kunnen geld verdienen met wisselen van energiebedrijf

Consumenten in Nederland blijken regelmatig van energiebedrijf te wisselen met als belangrijkste insteek natuurlijk dat er geld verdiend kan worden door minder uit te geven aan energiekosten. Uit de gegevens van een rapport Autoriteit Consument en Markt is gebleken dat ongeveer vijftig procent van de consumenten in Nederland zeker één keer is gewisseld van energiebedrijf.

Consumenten die al een keer zijn gewisseld van energiebedrijf laten weten dat vaker te gaan doen, omdat het goed is bevallen. Er kan namelijk steeds geld worden verdiend door over te stappen. Of in plaats van dat er een enorme besparing volgt, kan er geprofiteerd worden van een welkomstcadeau. Er zijn consumenten die nog niet eerder zijn gewisseld veel geld kunnen besparen tot wel bijna 400 euro als de keuze wordt gemaakt om te wisselen van energiebedrijven. Net als bij verzekeringen wordt er voor het overstappen vaak gebruik gemaakt van vergelijkingssite. Er wordt dan vooral naar informatie gezocht, maar het echt afsluiten van een contract wordt het vaakst gedaan via de website van het energiebedrijf zelf.

Vaak betalen huishoudens na een jaar opeens meer geld bij hetzelfde energiebedrijf. Ook dat is een reden om te kijken of wisselen voordeliger is. Consumenten stappen relatief gezien vaak over van energiebedrijf en daar zijn de energiebedrijven natuurlijk ook achter. Er zijn dan ook al aanbieders die de garantie bieden op lagere energiekosten naarmate de overeenkomst langer duurt, zodat men niet na een jaar de neiging krijgt om te wisselen van energiebedrijf om zo goedkoper uit te kunnen zijn.