TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Studenten kunnen geld verdienen aan zorgverzekering

Studenten kunnen geld verdienen aan zorgverzekering

Eerder was al in het nieuws dat geld verdienen mogelijk is met het overstappen van zorgverzekering doordat dat een besparing kan opleveren. Studenten die tot de lage inkomensgroepen behoren doordat er weinig naast de studiefinanciering wordt bijverdiend, kunnen nu echter geld verdienen door geld over te houden. Dat kan namelijk als er gebruik wordt gemaakt van de zorgtoeslag en als er gekozen wordt voor de goedkoopste budgetverzekering.

De zorgtoeslag voor het volgend jaar bedraagt 78 euro per maand voor de lage inkomensgroepen, waar studenten ook toe kunnen behoren. De laagste premies voor de basisverzekeringen zijn lager dan de maximale zorgtoeslag van 78 euro. Daarbij is de keuze niet beperkt tot één verzekeraar, want er zijn meerdere verzekeraars die budgetpolissen bieden.

Zo kan er onder meer bij Zekur, maar ook bij Ditzo een voordelige polis worden afgesloten en kan er bij de toekenning van de maximale zorgtoeslag echt geld worden verdiend. Er wordt dan wel uitgegaan van het hoogste vrijwillig eigen risico, zodat pas aan het einde van het volgend jaar duidelijk wordt of en hoeveel geld er verdiend is. Degene die geen beroep doet op de zorg of van zorg gebruikmaakt, waar het eigen risico niet op van toepassing is, kan volgend jaar geld verdienen aan de zorgverzekering.

Wie nog niet eerder zorgtoeslag heeft aangevraagd, kan dat voor 2015 uiteraard wel doen en ook op deze manier geld verdienen als er sprake is van een laag inkomen en een premie zorgverzekering die lager is dan de maximale zorgtoeslag die de Belastingdienst verstrekt.