TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Wel of niet geld verdienen met deelname aan loterij

Wel of niet geld verdienen met deelname aan loterij

Veel geld verdienen met een loterij is maar voor weinig mensen weggelegd en volgens de kansberekening is het verstandiger om maar niet mee te doen met bijvoorbeeld de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. De kans op het winnen van een grote prijs met dergelijke loterijen is bijzonder klein. Volgens Remco van der Hofstad die werkzaam is als hoogleraar kansberekening aan de TU in Eindhoven is het om geld te verdienen beter om maar niet mee te doen aan de loterij.

Ieder jaar weer zijn er miljoenen consumenten die een oudejaarslot kopen in de hoop een enorme financiële klapper te kunnen maken. De keuze om een lot te kopen wordt doorgaans gebaseerd op emotie en niet op basis van het gezonde verstand. Bij het ontbreken van een dergelijke emotie en te dromen over het vele geld dat de consument ten deel kan vallen, zouden er nog maar weinig loten worden verkocht volgens de hoogleraar kansberekening.

In het afgelopen jaar zijn er 4,3 miljoen lotnummers verkocht voor de oudejaarsloterij van de Staatsloterij. De kans om de hoofdprijs te winnen was in dat geval één op de 4,3 miljoen en dat laat heel duidelijk zien hoe klein de kans is om geld te verdienen met het kopen van een oudejaarslot. Ondanks dat de kans klein is om de hoofdprijs te winnen, geven veel mensen wel de voorkeur om mee te doen aan de loterij. Het is namelijk ook spannend om kans te maken op het winnen van veel geld en daarnaast kan er ook altijd nog kans gemaakt worden op het winnen van een kleinere prijs.