TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met overstappen naar andere zorgverzekeraar

Geld verdienen met overstappen naar andere zorgverzekeraar

Geld verdienen in de vorm van besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar is in deze periode aan de orde van de dag, De premies voor zorgverzekeringen die met ingang van volgend jaar gaan gelden, zijn namelijk allemaal bekend. Het blijkt in elk geval dat vrijwel alle verzekeraars besloten hebben om de premie te verhogen. Er zijn verzekeraars die besloten hebben om de premie tot 14 procent te verhogen, maar er zijn ook zorgverzekeraars die de premie minder hard laten stijgen.

Geld verdienen aan de zorgpolis is nu mogelijk, want pas nadat de nieuwe premie bekend is geworden, kan er een overstap gemaakt worden die per 1 januari 2015 in zal gaan. Daarvoor moet de bestaande polis tijdig opgezegd worden en de uiterste termijn daarvoor is 31 december 2014. Voordat de overstap gemaakt wordt, is het natuurlijk handig om te bekijken waar het goedkoopste een polis kan worden afgesloten. Er zijn meerdere sites beschikbaar die een overzicht met zorgverzekeraars tonen en waar snel een website van een zorgverzekeraar kan worden bezocht om de premie online uit te rekenen.

De overzichten die op vergelijkingssites getoond worden, geven een globaal overzicht van de basispremie, maar dat is een algemene premie. Er zijn namelijk een aantal factoren die de individuele premie bepalen. Zo kan van een hoger eigen risico gebruik worden gemaakt om geld te verdienen en kan er eveneens van een korting geprofiteerd worden als van een collectief gebruik wordt gemaakt. Goed vergelijken is een eerste stap, waarna diverse online berekeningen leiden tot de goedkoopste polis op individuele basis.