TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Jongeren kunnen geld verdienen met energiebesparing

Jongeren kunnen geld verdienen met energiebesparing

Er is een onderzoek uitgevoerd onder duizend consumenten en daaruit is naar voren gekomen dat het vooral jongeren zijn die geld kunnen verdienen met energiebesparing. De peiling die door het marktonderzoekbureau USP is uitgevoerd heeft uitgewezen dat meer dan twintig procent van de respondenten geen aandacht besteedt aan het verbruik van energie in de woning.

Het percentage onder jongeren dat geen rekening houdt met het energieverbruik is veel groter, want maar liefst 36 procent van de jongeren tot 35 jaar let daar niet op. Dat is op zich opvallend, want het zijn vaak juist de jongeren die zich bewust zijn van het klimaat, milieu en energie. Zelfs het totale aandeel dat geen rekening houdt met het energieverbruik in de woning is nog hoog te noemen. Zeker als er gekeken wordt naar alle aandacht in de media van verschillende partijen.

Ongeveer 75 procent van de respondenten heeft laten weten wel rekening te houden met de hoogte van het energieverbruik in de woning. Ook zijn er veel consumenten die energiebesparende maatregelen hebben doorgevoerd, zoals het korter onder de douche staan of de thermostaat een graad lager zetten.

Geld verdienen door meer te gaan letten op het energieverbruik in de woning is zeker voor een grote groep jongeren nog een optie. Simpele handelingen als de verwarming lager zetten bij het de deur uitgaan en het licht uitdoen in ruimtes, waar men zelf niet verblijft, kunnen bijdragen aan een besparen. Uiteraard biedt het vergelijken van energiemaatschappijen ook nog meer uitzicht op het besparen en uiteindelijk verdienen van geld.