TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met eigen ontlasting

Geld verdienen met eigen ontlasting

Geld verdienen met de eigen ontlasting. Dat klinkt een beetje vreemd, maar in de buurt van het Amerikaanse Medford is dat zeker mogelijk. Er is namelijk een onderzoekscentrum van ontlasting koopt van mensen en dat zelf screent en weer doorverkoopt aan ziekenhuizen in de Verenigde Staten. Er is wel een vereiste om geld te verdienen met de eigen ontlasting, want er is een leeftijdsgrens gesteld. Alleen poep van mensen jonger dan 50 jaar kan worden verkocht.

Geld verdienen op deze manier levert in elk geval aardig wat op, want het komt er omgerekend op neer dat er 32 euro voor de poep op tafel wordt gelegd. OpenBiome is het onderzoekscentrum die geld geeft voor ontlasting en stelt dat vervolgens na grondig onderzoek aan maar liefst 122 verschillende ziekenhuizen beschikbaar. Geld verdienen is niet het enige, want er wordt ook nog eens een goede daad mee verricht. De ontlasting kan namelijk door de ziekenhuizen gebruikt worden om microbiota transplantaties uit te voeren.

Patiënten die met een darminfectie kampen, kunnen op deze wijze door het ziekenhuis met andermans poep geholpen worden. De woordvoerder van het onderzoekscentrum heeft laten weten dat het doneren van poep vergeleken kan worden met het doneren van bloed aan een bloedbank. De woordvoerder heeft ook laten weten dat de poep die voor 32 euro wordt ingekocht weer wordt verkocht aan ziekenhuizen voor een bedrag van 220 euro. Door de screening van donoren is het niet mogelijk om de poep voor een lager bedrag aan de verschillende ziekenhuizen te verkopen, want daar zijn namelijk hoge kosten aan verbonden.