TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door van kippenpoep kunstmest te maken

Geld verdienen door van kippenpoep kunstmest te maken

Er komen vaak veel leuke mogelijkheden op het gebied van geld verdienen in het nieuws. Zo heeft iemand bedacht om van kippenpoep kunstmest te maken. Het is Joop Colsen die op dat idee is gekomen. Er is namelijk door hem een type bacterie gevonden, waarmee het mogelijk is om kippenmest in vaste vorm vloeibaar te maken. Vervolgens kan uit de vloeibare kippenmest weer stikstof worden gehaald, waarmee ammoniak gecreëerd kan worden. Dat kan vervolgens weer in kunstmest worden omgezet, waarmee geld verdienen uiteraard mogelijk is.

Momenteel is kippenmest voor bijna niemand interessant en wordt het overal op de wereld verbrand. Het is een afvalproduct dat uiteindelijk geld kost om het te verbranden, want daarvoor is energie nodig. In plaats van dat het afvalproduct geld kost, kan er ook geld mee worden verdiend door het toepassen van de nieuw bedachte techniek.

De ondernemer uit Nederland heeft met meer dan 100 andere ondernemers gestreden voor het verkrijgen van een Europese subsidie en het is Joop Colsen die deze prijs toegekend heeft gekregen. De ondernemer krijgt nu de kans om te onderzoeken of geld verdienen met het veranderen van kippenpoep in kunstmest tot de mogelijkheden behoort. De ondernemer is zelf al anderhalf jaar bezig met het ontwikkelen van de techniek en is er laboratoriumonderzoek verricht. Overigens is het niet de bedoeling de aandacht alleen op Nederland te richten, want als de techniek succesvol is, dan wacht in vele andere landen uiteraard ook nog een grote uitdaging. Er is namelijk in de wereld meer kippenmest aanwezig dan mest van varkens of koeien.