TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met de verkoop van studieboeken

Geld verdienen met de verkoop van studieboeken

Wie studeert, zal om de zoveel tijd weer nieuwe studieboeken moeten aanschaffen. Op het moment dat oude studieboeken niet meer nodig zijn, ligt geld verdienen met de verkoop van studieboeken voor de hand. Ongeveer zestig procent van de studenten maakt gebruik van de gelegenheid om aan het einde van het studiejaar de studieboeken te verkopen. Geld verdienen met de verkoop van studieboeken kan uiteraard ook tijdens het studiejaar als er weer blok is afgesloten en de boeken niet meer nodig zijn.

Er is een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Bol.com door Multiscope waarbij vragen zijn voorgelegd aan een groep van vijfhonderd studenten die in het hoger onderwijs studeren. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat het vooral de mannelijke studenten zijn die geld verdienen met de verkoop van studieboeken. Ongeveer twintig procent van de groep studenten die studieboeken verkoopt, gebruikt het geld om in het levensonderhoud te voorzien en twintig procent besteedt het geld aan het kopen van nieuwe studieboeken die zij nodig hebben.

Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten gemiddeld tussen 400 euro en 700 euro op jaarbasis kwijt zijn aan het kopen van studieboeken. Ongeveer vijftig procent van de studenten die de studieboeken online koopt, schaft deze tweedehands aan. Studenten in het hoger beroepsonderwijs kopen gemiddeld vaker tweedehands studieboeken in vergelijking met studenten die op universitair niveau studeren.

Wie geld verdienen kan de oude studieboeken uit de kast halen en deze te koop aanbieden aan andere studenten. Het is heel simpel om geld te verdienen door online een advertentie te plaatsen met de aangeboden studieboeken.