TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door meer te sparen

Geld verdienen door meer te sparen

Geld verdienen door meer te sparen, kan uiteraard alleen als er aan het einde van de maand nog wat geld overblijft. Voor talloze huishoudens in Nederland geldt dat het sinds de crisis lastig is om de eindjes aan elkaar te knopen, maar er zijn ook veel consumenten die sinds de crisis juist zijn gaan sparen. In het eerste half jaar van 2014 is er in totaal 6,6 miljard euro bij de banken in Nederland gestort dan er is opgenomen. Aan het einde van de maand juni stond er een totaalbedrag van ruim 335 miljard euro de spaarrekening in dit land.

Dat is een hoog niveau met een gemiddeld spaarbedrag van 44.000 euro per huishouden. Uiteraard heeft niet elk huishouden een dergelijk hoog bedrag op de rekening staan, want in totaal beschikt twintig procent van de bevolking over tachtig procent van het gespaarde geld. Het gemiddelde huishouden heeft in dat opzicht een paar maandsalarissen op de spaarrekening staan.

Consumenten sparen meer dan ooit en daar kan geld mee verdiend worden. Het blijkt echter niet dat de spaarders in Nederland op de stand van de rente letten. Door dat wel te doen kan er meer geld worden verdiend met het beschikbare spaargeld. LeasePlan Banken heeft onderzocht dat er op jaarbasis door de handelswijze van consumenten anderhalf miljard aan renteopbrengsten blijft liggen. Indien er meer aandacht wordt besteed aan het onderzoeken van de hoogte van de rente kan er gemiddeld per huishouden tot wel 300 euro per jaar extra worden verdiend.