TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met studeren in het buitenland

Geld verdienen met studeren in het buitenland

Geld verdienen met studeren in het buitenland wordt een aantrekkelijke optie. Er worden namelijk speciale beurzen ter beschikking gesteld aan topstudenten die in het buitenland willen studeren. Er wordt door het ministerie van Onderwijs in totaal 5 miljoen euro uitgetrokken voor de studentenbeurzen. Een talentvolle studenten die graag naar het buitenland wil om te studeren kan dan in aanmerking komen voor een studiebeurs van 5.000 euro.

Het moet een norm voor studenten worden dat het opdoen van een internationale ervaring door studenten belangrijk is. Het studeren in het buitenland biedt studenten ondersteuning om zich te vormen tot zelfstandig denkende personen met een kritische blik.

In een brief over de internationalisering van het onderwijs op middelbaar en hoger niveau staat vermeld dat ieder jaar er duizend studenten in aanmerking komen om over de grens te gaan studeren met een beurs. Er wordt door Jet Bussemaker nog eens 5 miljoen euro vrijgemaakt om instellingen in het middelbaar beroepsonderwijs de kans te geven de internationale samenwerking te ontwikkelen.

Jongeren kunnen veel kennis en ervaring opdoen door een stage in het buitenland te volgen. Werkgevers hechten overigens ook waarde aan ervaringen die in het buitenland zijn opgedaan. Geld verdienen door te gaan studeren in het buitenland met een beur is een aantrekkelijke gedachte, maar de studiebeurs van 5.000 euro is slechts voor een beperkt gezelschap beschikbaar. Er zijn echter meerdere mogelijkheden om geld te verdienen en te studeren in het buitenland, zodat daar kansen voor een grotere doelgroep liggen. Het is de bedoeling dat de onderwijsinstellingen de helft van de kosten voor hun rekening nemen.