TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met allerlaatste papieren treinkaartje

Geld verdienen met allerlaatste papieren treinkaartje

Geld verdienen is mogelijk met het allerlaatste papieren treinkaartje dat nog verkregen kan worden uit de automaten op het station. Jos Zijlstra is conservator van het Spoorwegmuseum in Utrecht en hij heeft er geld voor over om in het bezit te komen van het allerlaatste papieren treinkaartje. Er is namelijk een einde gekomen aan het tijdperk van papieren treinkaartjes. Tot 04.00 uur in de nacht is het nog mogelijk om een treinkaartje van papier uit de automaat te halen, maar vanaf dat tijdstip is het voorgoed verleden tijd.

Met ingang van middernacht zal er op gestructureerde wijze een aanpassing van de automaten plaatsvinden, waarbij er na de omzetting alleen nog maar gebruik kan worden gemaakt van de chipkaart. Het is niet bekend waar de automaat zich bevindt die als laatste wordt omgezet. Het Spoorwegmuseum wil graag in het bezit komen van het allerlaatste kaartje dat wordt uitgegeven door de NS en heeft daar geld voor over. Geld verdienen is mogelijk voor degene die het laatste treinkaartje in het bezit krijgt. Het Spoorwegmuseum betaalt namelijk graag 250 euro voor het allerlaatste papieren treinkaartje.

Er is nu via Facebook aan reizigers gevraagd om de papieren kaartjes van vandaag op et sturen naar het Spoorwegmuseum. Op de kaartjes staat namelijk het tijdstip van aanschaf vermeld, zodat eenvoudig kan worden nagegaan wat het laatste treinkaartje van papier is geweest. Wie geld wil verdienen kan natuurlijk vannacht naar het treinstation gaan om daar een papieren kaartje uit de automaat te halen en deze op te sturen. Wellicht is het laatste kaartje echt het allerlaatste papieren treinkaartje dat goed is voor 250 euro.